Heti Kísérlet

Oxidált csokoládé

2014. december 02. - Hoffer Reka

Valószínűleg nem ez lesz a karácsonyi szezon kedvence, amit mindenki örömmel majszolgat, és nem ezt teszi majd a Mikulás a kiscsizmákba, mert olyan rossz senki nem lehet, hogy ilyen ajándékot érdemeljen. Viszont igazán látványos, hogy mi történik, ha a kálium-klorátot összehozzuk valamilyen csokoládéval.

chocolate.PNG

Szerencsére csak egy kevés édesség kell a kísérlethez (nagy mennyiséggel a testi épségünk érdekében nem lenne érdemes megcsinálni), a maradékot pedig boldogan elfogyaszthatjuk (ha már meg kellett bontani egy csomag csokit, a kísérlet kedvéért, hiba lenne hagyni kárba veszni a többi részét). Azonban arra nagyon ügyeljünk, hogy kálium-klorátot semmiképpen ne vigyünk a szervezetünkbe, mert mérgező, illetve semmiképpen se kezdjünk bele a kísérlet bemutatásába a megfelelő felszerelések/óvintézkedések hiányában, csak az erre alkalmas laborban végezzük el!

Szükséges eszközök:

1-2 kocka csokoládé (bármilyen lehet, amiből nem sajnálunk egy keveset)
Gázégő
Kémcső
Fogó
Arcvédő (!)

Videó forrása: Spektrum Magyarország, Brutális kémia c. sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://hetikiserlet.blog.hu/api/trackback/id/tr26937215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása