Heti Kísérlet

Elemes kisautó (elem nélkül)

2014. december 19. - Hoffer Reka

A gyerek karácsonyra megkapta a játékautót, de nem volt hozzá elem, amit nem is olyan könnyű akkortájt beszerezni, aztán hamar le is merül és csak porosodik a többi kacat között. Valószínűleg szinte mindenki találkozott már hasonló problémával. A videóban bemutatott modell autónál, nincs ilyen probléma, ugyanis nem hétköznapi alkáli elemekkel működik!

Na jó, azért valljuk be, nem ez a legnagyobb előnye ennek a kis járgánynak. Sokkal inkább az, hogy ezen keresztül betekintést nyerhetünk a mai nap is folyó fejlesztésekbe, amik a kőolajból származó üzemanyagok leváltására szolgálnak. Működtethetjük vízzel (!), vagy akár napelemmel is. 
Maga az összeszerelés is nagyszerű szórakozás. Továbbá, többféle fizikai mennyiséget is lehet mérni, szemléltetni a kisautó segítségével.
Sajnos emberek szállításához nem elég nagy, viszont ilyen szempontból talán a kiskedvenc hörcsögnek lehet egy szuper kocsija. :)

Ha kedvet kaptunk, a modell beszerezhető:

Dr FuelCell modell autó

A videót a soproni Széchenyi István Gimnáziumban készítették.

A bejegyzés trackback címe:

https://hetikiserlet.blog.hu/api/trackback/id/tr266997227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása