Heti Kísérlet

Aranyláz

2015. január 28. - Hoffer Reka

Pénz. Arany. Gazdagság. Ezek azok a dolgok amikről évszázadokkal ezelőtt is álmodoztak az emberek. Amint fény derült arra, hogy milyen értékes és ritka fém az arany, néhányan úgy gondolták (egészen pontosan az alkimisták), hogy majd ők kitalálják hogyan lehet "olcsóbban" hozzájutni, és (bár kicsit fura ezt a szót használni még ilyenkor), kísérletezésekbe kezdtek.
Hogy sikerült-e felfedezniük hogyan juthatnak aranyhoz keserves bányászat nélkül?
Nem igazán... Viszont egy mai napig fontos és folyamatosan fejlődő szakág alapköveit fektették le: a kémiáét.

arany.PNG

A videó alapján arany és ezüst pénzérméket készíthetünk. Persze azért ne gondoljuk, hogy majd jól meggazdagszunk ezzel a módszerrel,hiszen csak a színük fog hasonlítani az említett nemesfémekre. Valójában cink és sárgaréz bevonatot kapnak az érmék, így bár a külsejük nagyon hasonlít, az értékük elenyésző az eredetihez képest.

(Magyar felirat elindításához kattints a Feliratok/Felirat hozzáadás lehetőséghez a lejátszási soron.)

Szükséges eszközök:

Főzőpohár
Csipesz
Fogó
Főzőlap

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetikiserlet.blog.hu/api/trackback/id/tr317079723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása