Heti Kísérlet

S.T.K. - Gyakran ismételt kérdések

2015. április 26. - Heti Kísérlet

1. Kik jelentkezhetnek a pályázatra?

Minden olyan iskolai osztály, csoport, amely a 2014/2015-ös tanévben a 6-12. évfolyamot teljesíti magyarországi vagy határon túli magyar iskolában.

2. Együtt kerül értékelésre a 6-12. osztály közötti korcsoport?

Igen, de megnyugtatunk benneteket, hogy az értékelés szempontjai igazságos sorrend kialakítást tesznek lehetővé, nem fog előnye származni valamely osztálynak amiatt, hogy 12.-es és amiatt sem hátránya, hogy 6.-os.

3. Hány fős osztályok/csoportok indulhatnak? Hány fő szerepeljen a videón?

Osztálynak tekintjük a 15-3x közötti létszámot és csoportnak a 15-nél kevesebb fővel rendelkező kalandvágyókat. Tehát létszámkorlát ilyen értelembe véve nincs.

Azonban az osztály/csoport abszolút számához képest a videón szereplő személyek száma pontozási szempont, tehát érdemes a videón a lehető legtöbb főnek szerepelnie. Praktikusan a 2 videón más emberek jelenjenek meg.

4. Milyen témakörben küldhetünk be videót?

Fizika, kémia biológia.

5. Tartozhat a 2 videó eltérő témakörbe?

Igen.

6. Ki végezze el a kísérletet? A tanár nő/úr vagy Mi diákok?

Olyan kísérletek esetén, amely nem jár a diákságra tekintve jelentős kockázattal, minden esetben a diákságnak kell a kísérletet elvégeznie, a hozzá fűződő szöveges magyarázatot elmondania. Azon kísérletek esetén, amely jelentős kockázattal jár, a tanár nő/úr is elvégezheti a kísérletet, a magyarázatot viszont a diákságnak kell elmondania.

7. Szükséges-e a videó alá hang, vagy feliratozás is elegendő?

Minden kísérlet esetén szigorú elvárás az érthető minőségben rögzített, diákság részéről elhangzó magyarázat. Kísérlet során feliratok használhatók, de folyamatok teljes magyarázatára NEM használhatóak.

8. Milyen hosszú legyen a videókísérlet?

A videók minimális hossza 3 perc, maximális hossza 10 perc.

9. Hová töltsük fel a videót?

Erről bővebben a Google Drive segédletben olvashatsz.

10. Hány fő lájkolja és ossza meg a Hetikísérlet facebook oldalát?

Praktikus minél több főnek, hiszen így az ismerőseitek is tudni fognak a kalandról, leadhatják lájk formában közönségszavazataikat.

11. Mikor és hol lesz a kirándulás?

A nyertes csapattal egyeztetett időpontban és helyszínen kerül megrendezésre a tudományos kaland, amely egész napos kikapcsolódást kínál, mérésekkel és feladatokkal fűszerezve. - tervezett időpont: 2015. május

A bejegyzés trackback címe:

https://hetikiserlet.blog.hu/api/trackback/id/tr557210059
süti beállítások módosítása